Bevroren Waterleiding Rotterdam

Hoe voorkomt u een bevroren waterleiding ?

Tijdens de wintermaanden worden onze leidingen vaak blootgesteld aan koude weersomstandigheden, met als resultaat bevroren leidingen of zelfs gescheurde leidingen. Hetgeen wat u natuurlijk niet wil laten gebeuren! Voorkom een bevroren waterleiding of watermeter met de volgende tips:

  1. Gebruik isolatiemateriaal of een deken om uw waterleidingen mee te isoleren.
  2. Bestrijd tocht in ruimtes waar uw waterleidingen en watermeter geïnstalleerd staan. Sluit naden en kieren af en isoleer de hoofdkraan met isolatiemateriaal.
  3. Zet de verwarming niet lager dan 14 graden ’s nachts wanneer het vriest. Het kan daarbij helpen om alle radiatoren een beetje open te draaien.
  4. Draai kwetsbare leidingen dicht die weinig gebruikt worden. Dit zijn bijvoorbeeld de buitenleidingen zoals de buitenkraan.
  5. Heeft u een scheur in een leiding gespot? Sluit de watertoevoer en raadpleeg een loodgieter.

Wat te doen als uw woning in Rotterdam last heeft van bevroren leidingen ?

Heeft u tijdens de koude dagen toch gemerkt dat u geen water meer krijgt of blijft de verwarming koud? Dan bestaat de kans dat uw waterleidingen bevroren zijn. Wanneer uw bevroren waterleidingen ontdooien en het water weer stroomt kan dat waterschade veroorzaken.

  1. Een goede manier om te controleren of uw leidingen bevroren zijn is om langs uw buren te gaan en te controleren of zij wel warm water hebben. Komt er bij hen wel gewoon warm water uit de kraan dan is de kans groot dat uw leidingen ergens bevroren zijn.
  2. Bij bevroren leidingen dient het water afgesloten te worden via de hoofdkraan. Deze bevindt zich in de meterkast of in een luik achter de voordeur.
  3. Wilt u op zoektocht naar bevroren of gescheurde leidingen? Dan is het raadzaam om de leidingen te controleren op slecht geïsoleerde plekken. Heeft u een scheur gespot? Raadpleeg een loodgieter alvorens u begint met het ontdooien van de leidingen.
  4. U kunt op de volgende manieren een waterleiding ontdooien:
    – Een raam of een leuk openen;
    – Een elektrische kachel plaatsen;
    – De verwarming in de ruimte aanzetten;
    – Een föhn gebruiken om de boel te ontdooien;
    – De leiding bedekken met een doek die doordrenkt is met warm water;
  5. Lukt het u niet de leidingen te ontdooien? Neem dan contact op met Loodgietermeijer Rotterdam.
  6. Controleer de leidingen op scheuren door emmers te plaatsen onder de leidingen en vervolgens de kranen open te zetten;
  7. Open voorzichtig de hoofdkraan wanneer de leidingen zijn ontdooid. Zijn er scheurtjes en lekken aanwezig? Vang het water op door middel van emmers, draai de kraan dicht en neem contact op.
  8. Eenmaal wanneer de leidingen volledig zijn ontdooid moet u scheurtjes of gaten in de toekomst goed in de gaten houden. Neem eveneens maatregelen om deze te voorkomen.

Waterschade in uw woning regio Rotterdam, wat is gedekt?
Een gesprongen waterleiding kan veel schade aanrichten in uw woning. Er bestaan verschillende woonverzekeringen die waterschade vergoeden.

Een opstalverzekering vergoed de schade aan uw bezittingen in en aan uw huis. Het volgende valt onder de dekking:

  • De centrale verwarmingsinstallatie
  • Aan- en afvoerleidingen
  • Alle waterleidingen

 

Normaal vergoed een opstalverzekering de meeste waterschade veroorzaakt door bevroren waterleidingen. Desondanks is het belangrijk uw polisvoorwaarden goed door te nemen. Let op: veel verzekeraars vergoeden geen waterschaden ontstaan door slecht onderhoud van leidingen of onvoldoende voorzorgsmaatregelen. Controleer uw leidingen periodiek en grijp in wanneer nodig. Veel inboedelverzekeringen dekken schade aan bezittingen die niet vastzitten zoals meubels of tapijten.

Neem voor meer informatie eens een kijkje op onze website, of neem contact op via e-mail: info@loodgietermeijer.nl, of telefoonnummer (010)4125700.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button